© Markuk97/Dollar Photo Club

MUSSLOR I
BLOND BITCH BEER

Ingredienser
4 port

2 kg blåmusslor
3-4 Scharlottenlökar
2-3 Selleristjälkar
1 dl Olivolja
2 x 33 cl Blond Bitch Beer
3 dl Bladpersilja, hackad
1/2 Rött äpple
1 msk konc Hummerfond
Tabasco efter behag
Salt
Peppar

Gör så här

  1. Skrubba musslorna, släng de som ev är öppna.

  2. Skala och finhacka löken. Dela selleristjälkarna i tunna småbitar. Tärna äpplena.

  3. Fräs lök och selleri i olivoljan i en stor kastrull.

  4. Häll i ölen, hummerfonden samt äpplet och låt koka en stund, smaka av med salt och peppar och Tabasco.

  5. Häll i musslorna och låt koka i några minuter, tillsätt persiljan.

Släng bort de musslor som inte öppnat sig.

Enligt klassiskt belgiskt sätt serverar du friterad pommes frites till och gärna ett nybakt bröd. Glöm inte Majonäsen till pommes fritesen.

Vilken öl
används här?

Blond Bitch Beer

BLOND BITCH BEER

330 ml, 6,8% Belgien

En dubbeljäst veteöl med blommig och fruktig doft. Något kryddig smak, Svagt citrus, värmande med fin eftersmak. svagt pepprig.

Bryggeri:
De Graal, Belgien

Systembolaget:
89045, Smaklåda: 89823